FASADEMALING TIPS

I dag indikerer trender fargen på fasaden. I små hus designet av arkitekter har jordiske farger som mosegrønn, jordbrun, vært en pave de siste årene. Disse har en brennende tone som fungerer bra i de fleste norske miljøer. Hvit, gul, grafittgrå og svart er også veldig populære fasadefarger. Svart er faktisk en av de klareste trendene etter årtusenskiftet. Svart skjuler formen på huset, noe som gir inntrykk av en kompakt enhet. Når det er i kontrast til lette dører, vindusrammer og snekring, tar det virkelig en titt. Farger som er lysere enn omgivelsene er alltid synlige mer. Skygger, overflatestruktur og former blir avslørt og gir huset et livlig og innbydende inntrykk.

Svarte farger gir en god kontrast
De svarte og mørke farger er vakre i motsetning til grønne miljøer som nordiske barrskoger. Den største ulempen med svarte og andre mørke farger har en ulempe: det tiltrekker seg varme. Dette betyr at slitasje øker i forhold til lysere fasader.

Et sterkt tips er å gå ut og sjekke ut andre husfasader. Der kan du få ny trendinspirasjon! Liker du en farge, trykk og spør. Det er også lettere å se hvordan fargen vil fungere, sammenlignet med å se på en liten fargeprøve av byggematerialeloven.

 

Gå tilbake til www.maleroslo.no

Få Tilbud Direkte

Ønsker du å ringe?
TLF: +47 21 95 42 96

Få Tilbud Direkte!

Hva er det som gjelder å male husfasader?
Her går vi gjennom noen av de hotteste fargetrender akkurat nå.

Når man maler et husfasade, er det mange forskjellige aspekter å vurdere. Hva det ser ut, natur og naboer, eventuelle restriksjoner, værforhold og forskjellige tradisjoner som kan være på plass.

Så valget kan ikke alltid være så gratis som du kanskje tror. Det er alltid tilrådelig å sjekke med naboene og bygningskartet før du maler huset slik at du ikke liker noen skriftlig eller uskreven regel og få et problem.

Men til slutt faller valget av hjemmefarge på deg som villaeiere, og med en liten finger kan du gjøre det mest lykkelig.

Utviklingen varierer gjennom årene
Men tendenser har en tendens til å variere gjennom årene, med jevne mellomrom er det klassisk brak som dominerer. Andre ganger er fargefantasi mer fri.

glad malermester
Ring nå

Få tilbud nå